Keresés ebben a blogban

2015. július 21., kedd

Robert Galbraith: A selyemhernyó - Zanza

Ámbár a Cormoran Strike-sorozattal nehézkesen indult az ismeretségünk, majdnem nem is lett belőle semmi, hisz az első részt kevés híján félbehagytam, annál inkább érdeklődve és kíváncsian vártam a második részt.

Egyértelműen sokkal jobban tetszett, mint a Kakukkszó, az első oldaltól kezdve lekötött, mégis úgy gondolom, hogy csak egy zanza posztot írok róla, azt is csak azért, mert sorozatról van szó. Kicsit sovány indok, meglehet.

A szerkesztés kb. hasonló, mint az első résznél, és itt sem történik sok minden majd' a feléig, mégsem volt unalmas. Úgy tűnik, a sorozat kigyógyult a gyerekbetegségekből, és sikeresen kijavította, ami az első részben
nekem nem tetszett. 

Még többet tudunk meg Robin és Cormoran magánéletéről, ugyanúgy sok a jövés-menés, nyomozgatás, beszélgetés, és akciózás megint csak a kötet végére jut, de most egyáltalán nem találtam unalmasnak addig sem, amíg felgyorsulnak az események. Ugyanakkor sötétebb, baljóslatúbb és komorabb is, pedig az első kötet sem volt éppen csupa hejehuja. 

Galbraith-Rowling meglengeti a lehetőségét egy Cormoran-Robin párosnak, aminek nem tudom, tudnék-e örülni, valahol logikus, másrészt viszont klisés fordulat lenne. Kíváncsi vagyok, mit hoz ki ebből.

Aki szereti a sorozatot, annak jó hír, hogy már elkészült a 3. rész, remélhetőleg hamarosan nyomdába kerül odakint, és magyarul is eljut hozzánk, bár ez szerintem idén már nem fog megtörténni.

A borító illik az első részhez, és a fordítás is hasonló színvonalú.

10/9

4 megjegyzés:

  1. Klisés vagy sem, ha jól van megírva, én imádnám. ;) Mondjuk még mindig az első rész felénél tartok, deeee... most semmi sem köt le. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút jól van megírva. :) A klisés részt csak az esetleges Cormoran-Robin párosra értettem, ugyanakkor logikus lépés is lenne. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy alakul.
      Sajnálom, drukkolok, hogy mihamarabb elmúljon! ;)

      Törlés
    2. Én is arra értettem. Egy ilyen lépés mindig klisés, de van, ahol zavar, és van, ahol nem. Persze JKR már meglépett pár olyan húzást, amit sosem gondoltunk volna, szóval hátha most is csavar egyet. :)

      Törlés
    3. Talán klisés helyett jobb lett volna a kiszámítható szót használni? Csak azért írtam, mert még nem tudom eldönteni, tetszene-e egy ilyen fordulat.
      Ebben igazad van, még akármi is lehet belőle. :)

      Törlés