Keresés ebben a blogban

2018. július 30., hétfő

Gyűjteményeink - könyvek, polcok, csecsebecsék

A fenti című témát szavaztuk meg ebben a hónapban, ami ezúttal inkább képes, és kevésbé szöveges lesz, legalábbis terveim szerint. Könyves csetreszeim amúgy nincsenek, kimondottan utálom a csecsebecséket úgy egyáltalán, vad harcot vívok a kiirtásukért, de egy ideje szemezek már egy jó kis könyvvászonnal, érdekes könyvtámasszal, és csetreszgyűlölet ide vagy oda, egy jó kis Hermione Funko Pop figurát azért kiraknék a polcra, vagy használnám kulcstartóként.

Na, de, lássuk! :)

Az alábbi képek a nappaliban készültek, és korántsem az összes könyvem szerepel rajtuk.
Ezek itt a régebbi könyveim, amiket még fiatalabb koromban vettem vagy kaptam. A fenti földgömb azóta megvan, mióta az eszemet tudom, a lenti kisebbet a nagyfiam hozta még valamikor iskolás korában egy kirándulásról.
Még mindig a nappali...
Életkép bokszkesztyűvel és kutyával. :D A kutyust még én kaptam valamikor kisgyerekként.A Harry Potter polcom. Megvan az eredeti sorozat, az illusztráltból az eddig megjelent 3 kötet, Az elátkozott gyermek, a Legendás állatok forgatókönyv, A mágia története, A kviddics évszázadai és a Legendás lények "tankönyv", és a Varázsszótár, amit még úgy a 4. kötet megjelenésekor adhattak ki, szóval nincs benne minden kifejezés.


Ez a Rejtő hangoskönyv sorozat, amit az idén kezdtek kiadni valami elképesztően jó áron. Összesen húsz kötetet fog tartalmazni.Ilyen klassz borítói vannak.
Az egyik büszkeségem, egy angol nyelvű Shakespeare összes.Elolvasni nem fogom, mert ilyen hangyabetűkkel nyomtatták, de gyönyörű rajzok díszítik, és igazán szépséges darab.A kisebbik fiam szobájában vannak a gyerek- és ifjúsági könyvek, jó 90%-ban az én könyveim láthatóak rajta.Ebben a füzetben vezetem az olvasásaimat. Nem így nézett ki, míg a nagyfiam kezébe nem került úgy 3 évesen. :DAz első oldala... hát igen, némi gyerekrajzzal díszítve. ;) Mint látható, 1986. február 5.-én kezdtem vezetni. Eleinte számoltam a könyveket, de ezt egy idő után abbahagytam.A főiskolai kötelező olvasmányaimat is beírtam. Itt épp Mikszáth és Ady volt soron - többek között. Megdöbbentő, hogy milyen szép volt az írásom a mostanihoz képest. :OEz pedig ahol éppen most tartok, mellesleg ez a füzet utolsó üres oldala, hamarosan ki kell találnom, hol folytassam tovább.

Nos, nekem ennyi lenne, kicsit unalmasnak is érzem, biztos vagyok benne, hogy a többiek sokkal izgalmasabb dolgokat mutatnak majd meg. :)

Ők itt találhatók (csatlakozni pedig, ahogy eddig mindig, ér):

PuPi
Dóri
Zakkant

Utóvéd:

Kritta
Nima


13 megjegyzés:

 1. Olyan szép ez a sok fafelületet - könyvtár feeling! :) Ez az olvasmányos füzet is nagy kincs, emlékszem én is írtam gyerekként egy ilyet, de sajnos már nincs meg - pedig érdekes lenne visszanézni melyik évben miket olvastam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, igen, nagyon mutatós. :)

   Amúgy tényleg nagyon érdekes, és néhol vicces meg tanulságos, hogy miket olvastam régen, hogy változott az ízlésem, mik voltak a kötelezők, stb.

   Törlés
 2. Juj de jó látni a régi olvasós füzetedet, és hogy ennyi retró könyv van a gyerkőc polcán is. Én is megtartottam a régi könyveimet, bár azok vidéken figyelned, de jók lesznek majd egyszer remélem a saját gyerekemnek is :) Egy időben nekem minden kis csetresszel ki volt rakva a könyvespolcom, de azt portalanítgatni.... Jesszus, de utáltam. Most már gyakorlatiasabb vagyok és nem tartok meg mindenféle kis bizbaszt, muszáj elengedni őket, és szelektálni, mert sosem ér véget a gyűjtögetés és a gyűjtemény :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes, hogy sosem tudtam áttérni az elektronikus olvasmánynaplóra, pedig amúgy amit csak lehet, gépen őrzök, gépen intézek.

   Na, én is a portalanítás részét utáltam gyerekkoromban, anyu volt nagy csetreszgyűjtő, és én akkor megfogadtam, hogy nem fogok ilyeneket gyűjtögetni, és ami néhány megmaradt, azokhoz
   többnyire fűz valami emlék.

   Ez így van, muszáj szelektálni és elengedni, különben ellepik az embert.

   Törlés
  2. A csetreszeket és nippeket én se annyira szeretem, de van pár kis szobrocska ennek ellenére a polcaimon: macskák és baglyok főleg. :) A portalanításukat én se szívelem. :D
   Ja, én is akartam írni a másik kommentemben is, hogy waaa, de jó, hogy a gyerekkönyvek polcán ott figyel a kék képes Dictionary!! Nekem is volt, vagyis van, nagyon szerettem! :D

   Törlés
  3. Nem mondom, pár darab legyen/lehet, amihez emlék fűz pl. De ha sok van, azt nem szeretem.

   Jaj, igen, nekem is kedves az a szótár. :)

   Törlés
 3. Egyáltalán nem volt unalmas, sőt!! :) Nekem nagyon tetszett ez a kis bepillantás a könyveid közé, és a kis kézzel írt olvasmánylistádért totál odavagyok! Olyan jó volt megnézegetni! Amikor kezdted, én még nem is voltam. :))) Az írásod szerintem később is szép, persze változik. Nekem is van hasonló, kézzel vezetett olvasmánylistám, de számozva szintén nincs, azt amúgy talán jobb, ha a moly számolja, mert a listába felvezettem az újraolvasásokat is. Te is? Kis kincs egy ilyen füzetke, és tök jó, hogy az online világ elterjedése ellenére is megőrizted a szokást, hogy ide is felvezesd, mit olvastál. :)
  Szerintem egyszerűen csak válassz egy másik füzetet és folytasd a listát, ha betelik. :)

  Hű, tök jók ezek az új Rejtő hangosok! :) Én is többet hallgattam már. Mennyiért árulják őket?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Pár dolog később jutott eszembe, amit még hozzátehettem volna, de már mindegy. :D

   Az újraolvasásokat is beleírom, igen. Nem igazán tudom megindokolni, hogy miért nem álltam át az elektronikusra, pedig amit csak lehet, gépen intézek.

   A füzetválasztással van a gondom most, hogy válasszak valami csilivilit vagy egy szimpla A4-est, aztán úgy is jó. D Azért még van pár hónapom, mire betelik, addigra eldönthetem. :)

   1690 ft, kérlek szépen! De mivel előrendelem, 1350-ért kapom. :D Semmit sem kapsz már ennyiért, szóval nem is volt kérdéses, hogy kell. :D

   Törlés
  2. Az írásom totál olvashatatlan jelenleg, sajnos. :( Próbálok változtatni rajta, de elég nehéz.

   Törlés
  3. Egyáltalán nem csúnya az írásod... lendületes, meg kiírt, de nem olvashatatlan. :))
   Na, az tényleg jó ár a hangosokért! Köszi! :)

   Törlés
  4. Ó, köszi. :) Elnagyolom a betűket, mintha mindig sietnék valahová...

   Szuper ár! Jó lenne más szerzőktől is ilyen sorozat - ilyen áron. :D

   Törlés
 4. A Shakespear könyv fantasztikus lehet. A kicsi polca nálunk is tele van régi könyvekkekl, van még a 40es évekből is MiciMackó is. Rejtő nekem is várakozik a lejátszási listámon, de én még szoknom kell a hangoskönyveket. Nagyon tetszett a bejegyzésed, igazán színes lett.😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szép. :) Anno úgy jutott hozzám, hogy az antikváriumos, ahová be szoktam járni, szólt, hogy van egy ilyen, szeretném-e. :) Valamit tudhatott. :D

   Jaj, az biztos szép kiadás lehet. :) Nekem is van Jókaim 1925-ből meg 1896-ból. Kár, hogy azokat nem jutott eszembe megmutatni. :(

   Én szeretem a hangoskönyveket, főleg vezetés meg főzés közben. Kevésbé unalmas úgy.

   Ó, köszi, én úgy éreztem, kicsit kevéske, de örülök, hogy tetszett. :)

   Törlés