Keresés ebben a blogban

2015. október 16., péntek

Shannon Hale: Ever After High 3. - Holnemvolt Csodaország

Ezúttal kicsit többet kellett várni két rész között, mint az előző alkalommal, pedig már nagyon kíváncsi voltam a sorozat következő részére.

Bár a történet ott folytatódik, ahol a 2. rész abbamaradt, nevezetesen felébredt egy veszélyes csodaországi lény, a gruffacsór, a könyv mégsem szoros folytatása az előző két kötetnek. Nem tudunk meg többet Raven Queenről és társairól, hogy mi lesz a zendülőkkel, akik nem voltak hajlandók aláírni a Mesehősök Végzetkönyvét, vagy hogy kiszabadul-e Raven anyja, a Hófehérke gonosz mostohája. 

Ez egy picit csalódás is volt, de nagyjából mégis kárpótolt a történet, mert meglehetősen izgalmasra sikeredett. A gruffacsór Csodaországgá akarja változtatni Holnemvolt országot, ami végzetes következményekkel járhatna. A közepe táján számomra volt egy mélypont, amikor nem tudott lekötni, de az lehet, hogy az én hibám volt, mert akkortájt épp elég rossz passzban voltam.

Rengeteg történetszál maradt nyitva (mondhatnám, hogy az összes), ezért feltételezem, hogy lesz még folytatás. Legalábbis remélem.

A borító megint igazán csajos, dombornyomott, és szép fényes, de most nem lila meg rózsaszín, hanem inkább kék. Nekem jobban tetszik.

A fordítás ismét zseniális, pedig a fordítónak ezúttal sem lehetett könnyű dolga a sok szójátékkal meg halandzsa, akarom mondani rébuszi nyelvvel.

10/9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése