Keresés ebben a blogban

2016. január 1., péntek

2015 a blog életében - vagy valami hasonló fellengzős cím...

Még tegnap este terveztem ezt a posztot, de aztán inkább befejeztem helyette egy könyvet, így megnövelve eggyel az olvasott könyveim számát.

A szám így az utolsó pillanatban 36-ra nőtt, ami megegyezik a 2014-es mennyiséggel, bár van benne 4 novella is, ami nem is tudom, beszámít-e, de úgy döntöttem, be.

Tavaly sokkal kevesebb időm volt olvasni, csodálom, hogy ennyi könyv is összejött egyáltalán. Többnyire este olvasok elalvás előtt, ami azt jelenti, hogy kb. 2-3 oldal után esik ki a kezemből a könyv. Vonaton utazva sem volt most mindig kedvem olvasni,

Sokkal kevesebb hangoskönyvet hallgattam, mint az előző évben, és valahogy nem is hiányzott. Tavaly inkább a tévésorozatokat részesítettem előnyben, de sokat ezekből is háttérnek használtam csak, miközben dolgoztam.

2014-gyel szemben 2015-ben voltak kedves olvasmányaim, Gaura Ágnes Borbíró Borbála sorozata a felnőtteknek szóló kategóriában, és Az Ever After High az ifjúsági sorozatok közül. ill. Riordan sorozata, Az Olimposz hősei, ami nekem sokkal jobban tetszik, mint az eredeti Percy Jackson-sorozat, pedig az sem volt rossz. 

Ebből is látható, milyen jól betartottam azt, hogy nem kezdek könyvsorozatokba...

A Riyria krónikák sorozat lezárult tavaly, a 6 részből a 4-5. voltak a kedvenceim, bár az 5. végén szívesen megfojtottam volna az írót, és a 6-ikat meg kicsit untam, Sok volt az a több mint 600 oldal. Ahogy mondani szokták, a kevesebb néha több. De szép lezárást kapott, és a kiadó legalább végigvitte.

Amit még folytatni szeretnék, az a Szellem-sorozat Joseph Delaney-től. Bár az első résztől néhol kitört a frász, de jól megírt, izgalmas könyv volt. Ami dühít kissé, hogy a 2. rész csak filmes borítóval érhető el, így kilóg a többi közül. A belső borítók ugyan egységesek, de ezért még nem fogom eldobni a porvédőt. Egyelőre három kötetet adtak ki belőle, és ez kissé aggaszt, de legyünk pozitívak, hátha folytatják.

Szintén nagyon szerettem az Így neveld a sárkányodat sorozat első részét, ezt sem szeretném félbehagyni, a következő két kötet már itt várja a sorát.

Bár Robert Galbraith krimisorozatával döcögősen indult a kapcsolatunk, a 2. kötetet már igazán élveztem, és remélhetőleg az idén kezembe vehetem a 3. részt is.

A blogon több tévésorozatról is írtam, ezt is tervezem folytatni, bár mostanában idővel erősen csehül állok.

Sajnos, az év második felében sokkal kevesebb témázásban vettem részt, mint korábban. Időm sem sok volt és valahogy a megszavazott témáink sem mozgattak meg bennem semmit, Talán az idén több szerencsével járok.

A tervezett gyerekkori kedvencek újratöltve rovatból sem igazán sokat valósítottam meg, úgy egyáltalán szegény blog eléggé háttérbe szorult, de ha az ember napi 12-14 órát dolgozik, már nem sok kedve, ereje marad másra.

A legjobban gyűlölt könyv A néhai Mr. Shakespeare volt, ezt annyira utáltam, hogy legszívesebben kitörölném a fejemből, és rövid úton meg is szabadultam tőle.

Néhány könyvet félbehagytam, néhányat meg "rövidítve" (átlapoztam egyes részeket) olvastam el.

A legszebb könyv díját egyértelműen a Jim Kay által illusztrált Harry Potter és a bölcsek köve viszi el, és hiába van már meg, muszáj volt ezt a változatot is megvennem. Igazi könyvmoly csemege. Nehezen tudnék választani a rajzok közül, de a sakkfigurák, Hagrid háza vagy a könyv elején az állatkerti "kígyók és létrák" játékot idéző kép benne van az első tízben. De a temérdek szemet gyönyörködtető alkotást sokáig lehet bámulni anélkül, hogy megunná az ember.

Köszönöm mindazoknak, akik 2015-ben is velem tartottak, és annak ellenére látogatták a blogot, hogy néha hónapokig nem írtam bele egy betűt sem. Még nem tudom, mi lesz a sorsa, az idő majd eldönti.




4 megjegyzés:

  1. Remélem visszatérsz majd kicsit a bloghoz idén, szívesen olvaslak, és örülnék ha témáznál is megint! :) Persze csak ahogy időd-kedved-energiád engedi. Nagyon sokszor voltam én is úgy, hogy leragadt a szemem 2-3 oldal után este, nem lehet úgy semmivel haladni, és szétszaggatódik az élmény.
    Azta, mennyi sorozatot olvasol-olvastál! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, elvben szeretnék, de a gyakorlatban nem tudom, hogy alakul majd. :)
      Igen, én is meglepődtem, mennyi sorozat, és még vannak olyanok, amikről nem is írtam, mert annyira nem tetszett, és egy rész után abbahagytam. És mennyi érdekelne még! :D

      Törlés
  2. Hogyhogy mi lesz a sorsa? Írod és kész! :) Nyilván majd akkor és annyit, ahogy időd van, de minden máson gondolkodni teljesen felesleges. :)
    A Riyria krónikákban még csak a 4. résznél tartok, de a szellem inasa nekem is kedvenc. Szerintem a KMK arra számított, hogy a film majd fellendíti a forgalmat, de nem sikerült túl jól, és a kiadó sem tett semmit azért, hogy megismerjék az olvasók. Mivel a 3 részt már több éve kiadták, esélytelen a folytatás. Én is készülők az angol folytatására. :)

    Sok sikert és kitartást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, valami majd csak lesz vele. :)
      Én is pont ettől tartok, hogy szépen félbemarad, és annyi. :( Nem az első sorozat lesz, ahol kénytelen leszek átállni az angolra. :( Bele sem kezdek abba, hogy mi lesz azokkal, akik nem tudnak angolul, stb.

      Köszönöm a biztatást. :)

      Törlés