Keresés ebben a blogban

2015. február 6., péntek

Sorozat (nem?) ajánló: Terápia 2. évad

Miután az 1. évadot elég nyögvenyelősen fejeztem be, nem voltam benne biztos, hogy kíváncsi vagyok a 2.-ra, de úgy tűnik, elég sok idő telt el közben, mert mégiscsak belekezdtem.

A forgatókönyv ezúttal nem az eredeti izraeli változat átvétele, hanem saját termés, ami határozottan jót tett neki. "Magyarabb" lett vagy hogy is mondjam. Jobban passzol a viszonyainkhoz.

Figyelem, spoilerveszély!

A női karakterek, sajnos, ugyanolyan borzalmasak, mint az előző évadban voltak. A keddi nap Orsolyája (Péterfy Bori) egy látszólag erős, kiállhatatlan, törtető ügyvédnő. Az évad végére lesz kicsit elviselhetőbb. A pszichológust okolja az élete 15 évvel korábbi rossz fordulatáért, és mivel ez a feszültség mindjárt az elején ki is jön, nem is értettem, mit keresnek ők együtt ketten. Nem értek ugyan hozzá, de ez számomra súlyos szakmai hibának tűnik
.
A szerda a Petra-Tamás házaspár fiáé (ők maradtak meg egyedül az 1. évadból). Petra nem lett szimpatikusabb, sajnos, még mindig nem tudja, mit akar.

Csütörtökön Virág érkezik (Kurta Niké), akiről kiderül, hogy súlyos beteg, de nem akarja kezeltetni magát. Dargay úgy bánik vele, mintha a saját lánya lenne, bár a szupervizor Ágnes szerint megvan ennek a maga oka, de mégis ezek az epizódok voltak számomra a legkedvesebbek.

Ágnesé megint a péntek, és végre nincs Csákányi Eszter szemében a haja. Nem tudom, ki szólt neki, de köszönöm szépen! Ezer hála érte! Ő az ellenpont András életében, aki ezúttal a pszichológust szeretné "megjavítani", bár ez nem túl szerencsés szó, szeretné, ha szembenézne, helyretenne dolgokat a saját életében. Talán sikerrel is jár.

András volt felesége, Judit (Für Anikó) még semmilyenebb sajnos, mint az első évadban volt, simán ki lehetett volna hagyni, az András kamaszkori szerelmét alakító Kovács Adél pedig egy számomra határozottan ellenszenves karaktert formál meg.

Ezúttal sajnos a férfiak sem igazán "jöttek be". A hétfői napon Ferenc érkezik, az ismert politikus (Máté Gábor), akihez olyan semmilyen volt a viszonyom, sem rokon-, sem ellenszenves nem volt a szerepe. Szegény hétfői nappal nincs szerencsém.

Szerdán Tamás sem jelentett "enyhülést", már nem volt az a jófej pasi, mint először, ugyanis most elsősorban apaszerepben láthatjuk, és elköveti az összes hibát, amit apaként el lehet követni. Sajnos, túl jó ismerem ezt a típust, amitől Tamás is inkább ellenszenvessé válik. Igaz, ő legalább fejlődik, a végére megpróbál jobb apa lenni.

Maga András, a pszichológus... hááát, nem is tudom, mi mondjak róla. Pszichológusként nem tudok rá jobb szót, sótlan. Ül szemben a páciensével, és értelmesen néz. Sokszor csak hallgat. A magánéletben viszont egyre inkább egy idegesítő seggfej. Bocs, ez van. A problémáit nem tudja megoldani, és olyan hibákat követ el, hogy az ember arra gondol, hirtelenjében elfelejtette, mi is a szakmája, és ettől számomra kissé hiteltelenné válik. Vagy nála is az van, ahogy a mondás tartja, hogy a cipésznek mindig lyukas a cipője.

Bár túl sok jót nem mondtam a sorozatról, mégis egyértelműen jobban tetszett, mint az első évad. Feszesebb volt és feszültebb is, jobban vártam hétről-hétre a folytatásokat, és nem úgy kellett lenyomni a saját torkomon. Ha lesz 3. évad, talán sikerül nem tökéletes, de szerethetőbb karakteret írni és eljátszani.

10/7,5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése